Szolgáltatásaink

A fő profilunk a videógyártás. Azokra a témákra specializálódtunk, amelyek valamilyen megoldást mutatnak be a mindanyiunk számára lényeges problémákra. Például a környezetpusztulás, a klímaváltozás, a lakhatási válság, a migráció vagy a demokrácia az iskolában.

A videós trendek évről évre változnak, így változik az is, amit az ügyfeleinknek ajánlunk. Például:

 • explainer videó animációval
 • folyamatokat, módszertant, projektet bemutató videók
 • szolgáltatások promóciója
 • kampányvideó
 • adománygyűjtő kampányfilm
 • rendezvény videó
 • 1 perces, informatív, közösségi média videó
 • oktatófilm, jó gyakorlatokat népszerűsítő videó
 • dokumentumfilm
 • művészeti projektet feldolgozó videó
 • zenei videoklip
 • prezentációk, előadások dokumentációja

Mit csinálunk?

Megpróbáljuk megérteni, hogy az ügyfeleink mit akarnak elmondani a videóban, és milyen célra akarják használni. Ennek alapján javaslnk megoldásokat, és ha megtaláltuk az ideálisat, akkor kidolgozzuk. Addig javítjuk a kész művet, amíg mindenki elégedett nem lesz.

Eredmények

A ZPOK az elmúlt 10 évben több mint harminc civil szervezettel dolgozott együtt társadalmi célú kampányvideókon, itthon és külföldön, mint például Greenpeace Magyarország, Tempus Közalapítvány, Magyar Kerékpáros Klub, Pressley Ridge Magyarország Alapítvány, Unruhe Stiftung [Ausztria], Utcáról Lakásba Egyesület, Van Esély Alapítvány.

3 éven ét követtük, és dokumentumfilmben dolgoztuk fel a lakhatási szegénységgel foglalkozó A Város Mindenkié csoport munkáját, amit a öt európai ország televíziói mutattak be, például az ARTE televízió Németországban és Franciaországban.

Kampányoldalt és videósorozatot készítettünk a Világbank megrendelésére kelet-európai országok roma kisebbségeinek a helyzetéről

Részvételi fotó- és filmkészítés

A gyerekfoglalkozásokra épülő programunkban a gyerekek saját világa, környezete és azokhoz kapcsolódó élményeik, problémáik jelentik a kiindulópontot. A meglévő filmkészítői és fotós ismereteik mellett a közösségi médiaszokásaikra építve dolgozunk együtt médiaszegénységben élő gyerekekkel. A riport jellegű, önreflektív film és fotó készítés lehetőséget ad arra, hogy olyan öntörvényű és érvényes állításokat, érzéseket fogalmazzunk meg a gyerekekkel közösen, amik tőlük erednek, amiket magukénak érezhetnek.

Mit csinálunk?

A film és a fotó kifejezőeszközeivel hozunk létre olyan műveket, amik helyi, személyes történeteket, a gyerekekre nézve érvényes állításokat tesznek átélhetőbbé.

Eredmények

Hat éve dolgozunk együtt oktatási programokban, kampányokban és képzésekben olyan szervezetekkel, mint a szegedi Motiváció Egyesület, az Igazgyöngy Alapítvány, a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány, a Bagázs Egyesület, a pécsi Számá Dă Noj!  – Vigyázz Reánk! Egyesület, InDaHouse Hungary. Programjainkat többek között a Tempus Közalapítvány, a Norvég Civil Támogatási Alap, a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatták.

Video- és kampány design

Service design alapú kommunikáció tervezéssel a célközönség igényeit, témához való viszonyát, médiafogyasztási preferenciáit vesszük alapul, mérjük fel, és ez alapján építjük fel a kampány struktúrát, amely ügyfeleink üzeneteit közvetíti. A kampányainkban erős szerepet kapnak a vizuális, videós tartalmak és a digitális marketing eszközrendszere.

A folyamatosan változó tartalomfogyasztási szokások, és a rendkívül megnövekedett médiazaj nagy kihívást állít a tartalom előállítóknak, kampány tervezőknek.

Mit csinálunk?

A design folyamat során felmérjük a célközönséget és personákat alkotunk: feltárjuk a personák igényeit, elvárásait, problémáit és szervezettel való kapcsolatát. A megismert találkozási pontokon, a feltárt igények alapján készítünk personára szabott kampánytervet. Igény szerint a kampányok implementálását, mérését és értékelését is elvégezzük.

Az ügyfelekkel való együttműködésünk egyik speciális módja az, amikor maga az ügyfél is részt vesz a videó szerkesztésében, ugyanakkor arra is ügyelünk, hogy az anyag formailag megfeleljen a szükséges elvárásoknak.

Eredmények

A Közös Alapon, közösségi alapítvány ernyőszervezet csapatának segítettünk nagy adományozói kampány és szolgáltatási rendszer kivitelezésében, illetve aktivista kampány kitalálásában és a marketing stratégia implementálásában.

Az ügyfél aktív bevonásával készült el a SEEDS programot bemutató videósorozatunk, a programot az Erste Bank, az IFUA Nonprofit Partners és a Simpact jegyezte.