Projekt címe:

MyStreet.hu – közösségi videó-térkép és filmes workshop

Projekt leírása:

Közösségi videó-térkép készítésében vettünk részt, és dokumentumfilm készítő workshopot is tartottunk.

A MyStreet-projekt kezdeményezés célja, hogy a világ városait szubjektív módon, amatőrök és profi filmesek által készített dokumentumfilmeken keresztül mutassa be, egyfajta alternatív “Google-térképet” alkotva.

A My Street-projekt ötlete néhány évvel ezelőtt született Londonban. A filmesek mellett a közösségi média, a szubjektív történelem és az alulról jövő társadalmi kezdeményezések iránt érdeklődők számára egyaránt lehetőséget nyújt az alkotásra.

A 2016 / 2017-es évben a ZPOK is csatlakozott az immár a csehországi Doc Alliance Films által koordinált kezdeményezéshez. A program során országonként egy-egy közösségi videó-térkép született, ahová az érdeklődők közül bárki feltölthette az általa készített dokumentumfilmet, valamint május során egy dokumentumfilm készítő workshopot is tartottunk a filmezés iránt érdeklődő diákok és fiatal felnőttek számára. A kétnapos workshop során több film is született; az ehhez szükséges képességeket és tudnivalókat a diákok többek között a kétnapos együttlét során sajátították el.

A Rios című film az egykori Rio szórakozóhely területén DIY módszerrel létrehozott deszkáspálya történetét mutatja be, míg a Never give up a Corvin-negyed területén működő kisvállalkozások és üzlettulajdonosok életét.

Vélemény, hozzászólás?